تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی نکا

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از نکا، مراسم هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا برگزار و از پژوهشگران برتر، سخنرانان هفته پژوهش و کارکنان حوزه پژوهش و فناوری تجلیل شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا به عنوان سخنران این مراسم گفت: دانشگاه‌ها باید ریل‌گذاری خود را در رسیدن به دانشگاه مطلوب عوض کنند برای رسیدن به دانشگاه ایده‌آل و مطلوب امروزی نیاز به گذار ۱۰ ساله است. برای عبور از دانشگاه نسل دوم به نسل سوم نیاز به زمان ۱۰ ساله است؛ اما می‌توان این سال‌ها را با اتخاذ مدیریت تحولی و نگاه ژرف‌اندیش کوتاه‌تر کرد.

ارشاد صادقی طوسی ماهیت ذاتی دانشگاه‌های نسل سوم را تولید در کنار تربیت نیروی ماهر دانست و اضافه کرد: دانشگاه‌ها در آینده‌ای نه چندان دور باید ریل خدمات خود را علاوه بر آموزش به ریل مهارت نیز مجهز کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا در مورد نگاه ترسیم شده ی آینده دانشگاهها بیان کرد؛  هنگامی که دانشگاه‌ها وارد نسل چهارم می‌شوند، دانشگاه دیگر نمی‌تواند یک مجموعه صرفا علمی باشد و باید صنعت در کنار دانشگاه قرار بگیرد.
ایشان ادامه دادند؛ در مجموعه ی دانشگاهی، تعابیر ویژه‌ای از نسل اول تا نسل چهارم دانشگاه‌ها ایجاد شده و امروز این تعابیر در نسل پنجم دانشگاه‌ها قرار دارد که در آن تمدن‌سازی دانشگاه‌ها مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: مرز این نسل‌ها کاملا دقیق نبوده و مشخص نیست که این نسل‌ها کجا تمام شده و از کجا نسل بعدی آغاز می‌شود.

صادقی طوسی تصریح کرد: در یک قالب کلی فرض بر این است که در نسل اول شروع به کار دانشگاه با آموزش است. در نسل‌ بعدی موضوع پژوهش مطرح می‌شود و آموزش و پژوهش در کنار هم قرار می‌گیرند. همچنین در نسل بعد، موضوع کارآفرینی مطرح شده است و در ادامه نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها مطرح می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: هنگامی که دانشگاه‌ها وارد نسل چهارم می‌شوند، دانشگاه دیگر نمی‌تواند یک مجموعه صرفاً علمی باشد و باید صنعت در کنار دانشگاه قرار بگیرد. در این مرحله تمام تلاش این است که دانشگاه در بخش مسئولیت اجتماعی انجام وظیفه کند.

این مقام مسوول یادآور شد: دانشگاه در ابتدا تنها وظیفه آموزش و اعطای مدرک دارد و هنگامی که از این مرحله عبور می‌کند با همکاری صنعت و مجموعه‌های اجرایی در محیط اجتماعی، دانشگاه نقشی فراتر ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: اگر دانشگاه بخواهد چنین نقشی ایفا کند باید همکاران دیگری هم داشته باشد. در تمام دنیا برای داشتن چنین نقشی چند دانشگاه با هم کار انجام می‌دهند و بیشتر در جهت ارتباط و انتقال تجربه با هم همکاری می‌کنند. به مرور دانشگاه‌ها با بعضی موسسات علمی و اجرایی مشغول به کار می‌شوند و قدم‌های اول در این زمینه برداشته می‌شود و سپس به یک افتراق می‌رسند. در این مرحله تعریف‌های دانشگاه‌ها از صنعت و کارآفرینی متفاوت می‌شود.

صادقی طوسی گفت: اگر این مرحله ادامه پیدا کند و آن را توسعه دهند انتظار است به مرور این تعاریفی که در سازمان‌ها متفاوت بوده به هم نزدیک شود و آهسته از میان آن‌ها یک فرهنگ جدید محلی تشکیل شود.

وی اضافه کرد: اگر همکاری دانشگاه‌ها با صنعت اتفاق بیفتد و ادامه‌دار باشد می‌تواند به ایجاد فرهنگ‌های مشترک برای دو طرف بیانجامد و در نهایت پیشرفت کند.

در ادامه این مراسم از پژوهشگران برتر، سخنرانان هفته پژوهش و نیز کارکنان حوزه پژوهش و فناوری به نحو شایسته ای تقدیر بعمل آمد.

برگزاری مراسم به روایت تصویر :